banner zweethut
home
agenda
zweethut
healing
teachings
reizen
wie is wie
nieuws
contact

 

De grootste invloed van sjamanistische kennis zijn de lessen van chief Dancing Thunder. Dit heeft haar altijd gedreven om het pad totaal te lopen, zonder aanpassingen of concessies, en de draad van de ceremonie en de spiritualiteit van de mensen weer op te pakken vanaf het punt van de oorspronkelijke erfenis van de mens. Haar ervaring in de hut is dat iedereen het herkent, iedereen dat punt van weten in zich draagt, de herinnering aan waarheid, waardigheid, echtheid en weten welke kant je op moet. In de ceremonie, doordat we het verbinden met de totems, met de wakkerheid die er is, en met de ceremonie zelf, wordt dit duizend keer zo sterk.

Nisa geeft ook individuele begeleiding en healing, ze leidt mensen op voor het hoeden van het vuur, en het begeleiden van de ceremonie, ze geeft ieder jaar samen met Koen Silver Wolf Drum de sjamanistische jaartraining The Art of Shamanism.
Ze is geadopteerd lid van de Susquehannock Tribe, kreeg de naam Dreaming Star Nations en dit veranderde later in Silver Star Nations. Ze volgt in de zweethut ook het Susquehannock Medicijnwiel, met de stamtotems Hert, Adelaar, Rennende Wolf, en Zwarte Beer. De ceremonies met Star Nations kenmerken zich door de waanzinnige klanken van de trommel en de stem, een groot gevoel van welkom, en een passie voor vrijheid.

In iedere ceremonie planten we de zaden voor een wereld in verbinding, zoals het oorspronkelijk ook was. Voor vrijheid, en voor een wilde schoonheid.


Nisa Silver Star Nations

Nisa is een volkomen toegewijde aan de zweethut. Aan de onbegrensde ruimte in het donker en de klank van de trommel, calling back. Ze beschouwt de ceremonie als een weer-oppakken van de oorspronkelijkheid, voorbij aan alle onzin, het verbinden met de schoonheid, kracht, wakkerheid, en het onnoemelijke weten in alles, en ook in ons. We hebben het grote geluk om zo'n mooie ceremonie doorgegeven te krijgen en door te geven en deel uit te maken van het omkeren van de tijden.

Nisa begeleidt de ceremonie sinds 19 jaar. Ze was daarbij één van de eerste in Nederland en heeft sindsdien altijd haar bijdrage geleverd. Haar opleiding voor de zweethut kreeg ze in eerste instantie via Sean Casey en Frans Scheerder, in de Chippewa-lijn zoals Sun Bear die naar Europa bracht. Daarnaast leerde ze vooral veel van de zweethut zelf, wat de stenen haar vertelden en lieten zien, en van de spirits.

 

Nisa Montana
>english version
copyright © 2015 wachichi
info en opgave: info@zweethut.nl
Nisa Star Nations