banner zweethut
home
agenda
zweethut
  intro
  ceremonie
  achtergrond
  praktische info
  FAQ's
healing
teachings
reizen
wie is wie
nieuws
contact

 

Data van de zweethutten, zie de agenda

We doen gezamenlijk de voorbereidingen voor de ceremonie: we zagen en hakken hout, bedekken de hut met dekens, maken de ceremonieplek tot een mooie en heilige plek, en koken het eten voor na de zweethut. Er is tijd en ruimte om echt op de plek aan te komen en ervan te genieten. De groepen bestaan uit 8 tot 24 mensen, van alle leeftijden, en meestal is het een mix van mensen die voor t eerst komen en mensen die regelmatig meedoen met de ceremonie.

Vrouwen in hun maantijd zijn van harte welkom om mee te doen aan een Susquehannock zweethut.
Bij gezondheidsklachten graag even van tevoren overleggen, in de meeste gevallen zal de zweethut vooral een heilzaam effect hebben, en meestal kunnen we wel een manier vinden waarop je prettig mee kunt doen met de ceremonie.

Meenemen: goede kleding waarmee je de hele dag buiten kunt zijn, en 2 handdoeken voor iedere zweethut. Wat je eventueel ook mee kunt nemen: je persoonlijke spirituele voorwerpen (deze kun je op het altaar buiten de hut neerleggen), een bedankje voor de vuurman of vuurvrouw, iets extra's of lekkers om de gezamenlijke maaltijd mee te verrijken, en als je wilt blijven slapen kampeerspullen en een zaklantaarn.

 

 


Lokatie: de meeste zweethutten vinden plaats in een heel mooi stukje bos bij Hilvarenbeek, ongeveer 10 km ten zuiden van Tilburg. De route krijg je toegestuurd na opgave.

Tijden: van 10 uur 's ochtends tot ongeveer 22 uur 's avonds. Of het hele weekend van zaterdag 10 uur tot zondag ongeveer 21 uur.

Bijdrage: voor een eendaagse zweethut €100,-. Voor een weekend met twee zweethutten €175,-. Dit is incl. biologische maaltijden.

 

landje midwinterlandje midwinterlandje midwinter
>english version
copyright © 2014 wachichi
kinderen bij de hut   tabakszakjes ster in de hut houthakken
info en opgave: info@zweethut.nl
praktische informatie