Teachings

The Art of Shamanism - Jaartraining

In deze jaartraining richten we ons op het wakker worden van de spirit.

Alle belangrijke principes van het sjamanisme komen aan de orde, toegespitst op de groep.

 

De ervaring leert dat het heel veel in beweging zet. In jezelf en in je leven.

De training bestaat uit teachings en ceremonies. De ceremonies zijn telkens verschillend, maar worden meestal begeleid door trommels om de energie te bundelen en je gewaarzijn te verhogen. Hierdoor kun je delen van jezelf en het bestaan aanspreken die wezenlijk zijn, en veel dieper gelaagd zijn dan de controle van de conceptuele ‘mind’.

Je leert door je totems te ontmoeten, je medicijnwiel uit te vouwen, en je persoonlijk medicijn te ontvangen van de spirits. Het is een
intensieve en wonderschone reis naar huis, naar thuis in de spirit. Voor de oorspronkelijke staat van zijn, een kind van de Aarde en het Universum, wetend en oneindig vrij.

Dit is een pad van transformatie. We leren van de voorouders, dromen met de Aarde, verbinden ons in de eenheid van het Grote Web, en gaan op onderzoek naar de bron van alles wat bestaat.

Er worden geen hallucinogenen gebruikt, de klank van de trommels is
voldoende om het gewaarzijn te verhogen. En op deze manier maak je je
nergens afhankelijk van.

Dit pad lopen betekent ook het weer gaan staan voor het licht dat je te brengen hebt op deze Aarde.Praktisch:

De jaartraining bestaat uit 5 teaching-blokken van ieder 4 dagen achtereen.
Voor de data van de blokken, zie: Art-of-shamanism-2024-2025/
Lokatie: Zelhem
Overnachting ter plekke.

Stuur ons een berichtje via contact wanneer je je wilt aanmelden of op de hoogte wilt worden gehouden

Watergieters Training

Voor wie de roep van de zweethut heeft gehoord om de ceremonie te delen met de mensen, verzorgen we een Watergieters Training.

In deze training word je opgeleid om de zweethut ceremonie te begeleiden.

We gaan all the way.

De training bestaat uit 10 dagen verdeeld over drie blokken. Tussendoor zullen nog vele hutten gegoten worden, waaronder solohutten. Je krijgt veel basiskennis over de ceremonie, hulp en steun en uitdagingen en helderheid om dit op een waarachtige manier en vanuit jouw eigen medicijn te doen.

Dit is niet iets waar je zomaar aan begint. We verwachten dat je een rijke ervaring in de zweethut hebt en het liefst al een jaar vuurman of vuurvrouw bent. Een hele goede basis vooraf is bovendien als je de Art of Shamanism hebt gevolgd.

En het belangrijkste is: je moet echt geroepen zijn door de zweethut. En wij zullen je helpen om op de lijn te gaan staan.

Vuurtraining

In deze vier-en-half-daagse training leer je de vaardigheden van de vuurman of vuurvrouw. De vuurman of vuurvrouw – of firekeeper – verzorgt het vuur voor de zweethut-ceremonie, brengt de hete stenen binnen, brengt het water binnen, en is het steun- en rustpunt buiten de hut. Hij of zij staat aan de basis van de Sacred Space voor de ceremonie.

Het is een taak van dienstbaarheid, je geeft je volledige inzet, focus, en aandacht, zodat de ceremonie kan plaatsvinden en de mensen een stapje dichter bij hun eigen bron en bij de bron van het bestaan kunnen komen.

Als firekeeper ben je voortdurend in contact met één van de grootste leraren: het vuur.

Het betekent ook dat je aan de kern, aan de basis van de ceremonie staat. Aan een zweethut deelnemen is één, firekeeper zijn is een totaal ander level. Je gaat deel uitmaken van de doorgaande traditie, je wordt een drager van de ceremonie, een kanaal voor wijsheid.

Tijdens de training verbinden we ons met Vuur op veel verschillende manieren. Het is uitdagend en intensief, en met heel veel plezier! Je leert zowel technische kneepjes als ceremoniële verbinding.

Het is belangrijk dat je al wat meer zweethut-ervaring hebt, dat je je geroepen voelt door de ceremonie, dat je een passie voor het vuur hebt, en dat je je dienstbaar wilt maken voor het grote geheel.

Leraren en begeleiders: Koen Silver Wolf Drum en Nisa Silver Deer
Data:  27 september t/m 1 oktober 2023
Lokatie: Zelhem