Teachings

The Art of Shamanism

Het is een volledige opleiding waarin alle essentiële elementen van het sjamanisme aan de orde komen, toegespitst op de groep. De opleiding is een grote ontdekkingstocht en opent je ervaring zodat het altijd persoonlijk toepasbaar is. De ervaring leert dat het heel veel in beweging zet. Aan jou de uitdaging om er helemaal voor te gaan.

The Freedom of the Spirit

We nemen een diepe duik het sjamanisme in. Voor het wakker worden van spirit. We werken met ceremonie en het verhogen van ons gewaarzijn. Met het medicijnwiel, je totems en persoonlijk medicijn.

Een intensieve reis naar huis, naar thuis in de spirit. Voor de oorspronkelijke staat van zijn, een kind van de Aarde en het Universum, wetend en oneindig vrij.

The Shaman’s Dreaming 

We vervolgen ons sjamanistische pad van transformatie. We leren van de voorouders, dromen met de Aarde, verbinden ons in de eenheid van het Grote Web, en gaan op onderzoek naar de bron van alles wat bestaat. Dit pad lopen betekent ook het weer gaan staan voor het licht dat je te brengen hebt op deze Aarde.

Praktische info 2022

De opleiding in 2022 bestaat uit 4 teaching-blokken van ieder 4 dagen achtereen.
In de teaching-blokken werken we met teaching, ceremonies met de trommel, binnen en buiten, en algehele begeleiding van de groep en de personen. Er worden geen hallucinogenen gebruikt, de klank van de trommels is voldoende om het gewaarzijn te verhogen.

blok 1: 3 – 6 maart 2022
blok 2: 19 – 22 mei 2022
blok 3: 8 – 11 september 2022
blok 4: 10 – 13 november 2022

Lokatie: Zelhem
Overnachting ter plekke.

Watergieter training

Voor wie de roep van de zweethut heeft gehoord om de ceremonie te delen met de mensen, verzorgen we een Watergieters Training.

In deze training word je opgeleid om de zweethut ceremonie te begeleiden.

We gaan all the way.

De training bestaat uit 10 dagen verdeeld over drie blokken. Tussendoor zullen nog vele hutten gegoten worden, waaronder solohutten. Je krijgt veel basiskennis over de ceremonie, hulp en steun en uitdagingen en helderheid om dit op een waarachtige manier en vanuit jouw eigen medicijn te doen.

Dit is een Advanced training waarvoor je eerst Art I en Art II moet hebben afgerond. Uiteraard is een ruime ervaring in de zweethut een must. En het belangrijkste is: je moet echt geroepen zijn door de zweethut. Wij zullen je helpen om op de lijn te gaan staan.

Vuurtraining

In deze vier-en-half-daagse training leer je de vaardigheden van de vuurman of vuurvrouw. De vuurman of vuurvrouw – of firekeeper – verzorgt het vuur voor de zweethut-ceremonie, brengt de hete stenen binnen, brengt het water binnen, en is het steun- en rustpunt buiten de hut. Hij of zij staat aan de basis van de Sacred Space voor de ceremonie.

Het is een taak van dienstbaarheid, je geeft je volledige inzet, focus, en aandacht, zodat de ceremonie kan plaatsvinden en de mensen een stapje dichter bij hun eigen bron en bij de bron van het bestaan kunnen komen.

Als firekeeper ben je voortdurend in contact met één van de grootste leraren: het vuur.

Het betekent ook dat je aan de kern, aan de basis van de ceremonie staat. Aan een zweethut deelnemen is één, firekeeper zijn is een totaal ander level. Je gaat deel uitmaken van de doorgaande traditie, je wordt een drager van de ceremonie, een kanaal voor wijsheid.

Tijdens de training verbinden we ons met Vuur op veel verschillende manieren. Het is uitdagend en intensief, en met heel veel plezier! Je leert zowel technische kneepjes als ceremoniële verbinding.

Het is belangrijk dat je al wat meer zweethut-ervaring hebt, dat je je geroepen voelt door de ceremonie, dat je een passie voor het vuur hebt, en dat je je dienstbaar wilt maken voor het grote geheel.

Leraren en begeleiders: Koen Silver Wolf Drum en Nisa Silver Deer
Data:  27 september t/m 1 oktober 2023
Lokatie: Zelhem