Vuur Training 2023

Startdatum: 27 september 2023
Einddatum: 1 oktober 2023
Tijd: woensdag 20 uur tot zondag 21 uur
Locatie: Zelhem

In deze vier-en-half-daagse training leer je de vaardigheden van de vuurman of vuurvrouw. De vuurman of vuurvrouw – of firekeeper – verzorgt het vuur voor de zweethut-ceremonie, brengt de hete stenen binnen, brengt het water binnen, en is het steun- en rustpunt buiten de hut. Hij of zij staat aan de basis van de Sacred Space voor de ceremonie.

Het is een taak van dienstbaarheid, je geeft je volledige inzet, focus, en aandacht, zodat de ceremonie kan plaatsvinden en de mensen een stapje dichter bij hun eigen bron en bij de bron van het bestaan kunnen komen.

Het betekent ook dat je aan de kern, aan de basis van de ceremonie staat. Aan een zweethut deelnemen is één, firekeeper zijn is een totaal ander level. Je gaat deel uitmaken van de doorgaande traditie, je wordt een drager van de ceremonie, een kanaal voor wijsheid.

Als firekeeper ben je voortdurend in contact met één van de grootste leraren: het vuur.

Tijdens de training verbinden we ons met Vuur op veel verschillende manieren. Het is uitdagend en intensief, en met heel veel plezier! Je leert zowel technische kneepjes als ceremoniële verbinding.

Het is belangrijk dat je al wat meer zweethut-ervaring hebt, dat je je geroepen voelt door de ceremonie, dat je een passie voor het vuur hebt, en dat je je dienstbaar wilt maken voor het grote geheel.


Leraren en begeleiders: Koen Silver Wolf Drum en Nisa Silver Deer
Data: 27 september t/m 1 oktober 2023
Lokatie: Zelhem
Overnachting: in eigen tentje, vlakbij de vuurplek
Bijdrage: €700,-

Stuur voor meer informatie een mailtje via contact